KENNISMAKEN?
Kom langs voor gesprek.

Over deze opleiding

In beroepsgerichte workshops maak je kennis met een beroep in de infrasector. Ook werk je op je eigen niveau aan onder andere Nederlands, rekenvaardigheid, Engels en Microsoft Word. Je schrijft verslagen en maakt opdrachten. Dat doe je op school en op je stage of je werk. 

De bewijsstukken over je groei verzamel je in een portfolio. Een portfolio is een map met jouw vorderingen. Als je op je stage of op je werk laat zien dat je een goede assistent bent, mag je examen doen.

SChrijf je nu meteen in!

Assistent Bouw & Infra

Entreeopleiding niveau 1

Heb je geen vmbo-diploma? En wil je toch verder leren of straks een leuke baan vinden? Kies dan voor een entreeopleiding die jou voorbereidt op een baan in de infrasector.
De opleiding bestaat uit vier periodes van tien weken. In de eerste periode ga je vier dagen naar school. De rest van de opleiding ga je drie dagen naar school en loop je twee dagen per week stage. Als je de BBL volgt, werk je minimaal drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf en ga je de overige dagen naar school.
Je wordt begeleid door een coach en een stagebegeleider. Met je coach spreek je af aan waaraan je gaat werken en waarom. De praktijkopleider werkt in het bedrijf waar je stage loopt.

Straatmaker

Opleiding straatmaker niveau 2 & 3

Wanneer je straatmaker wilt worden begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen leg je nieuwe (sier)bestratingen aan, repareer je bestratingen en voer je onderhoud uit aan diverse bestratingen.

Het is belangrijk dat je van aanpakken houdt, gevoel voor maatvoering hebt, nauwkeurig en zelfstandig kunt werken en een goede lichamelijke conditie hebt.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Als straatmaker stuur je een ploeg straatmakers aan, organiseer je het dagelijkse werk van je ploeg, bewaak je de kwaliteit en voortgang, onderhoud je contacten met de uitvoerder en rapporteer je aan je opdrachtgever.

Over deze opleiding

Wil jij graag de opleiding straatmaker volgen en direct aan de slag gaan? Bij SPG zoeken wij doorlopend jongeren die werkend hun diploma willen halen. In Nederland hebben we ontzettend veel straten en trottoirs waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het is dus belangrijk dat deze door vakkundige specialisten worden aangelegd en onderhouden. 

Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om straatmaker te worden? Dan is de opleiding straatmaker echt iets voor jou!

Dit ga je doen

Infra is een ander woord voor grond-, weg- of waterbouw. We hebben allemaal belang bij goede wegen en bruggen, buizen en kabels of veilige dijken en damwanden. In de infra werk je meestal voor de overheid of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in grond-, water- of wegenbouw. Samen met je team bouw of onderhoud je de infrastructuur. Dat zijn vaak grote projecten waarbij je met groot materieel werkt voor bijvoorbeeld grondverzet of asfaltering. Er zijn verschillende beroepen in de infra. Variërend van straatmaker tot machinist van bijvoorbeeld grondverzetmachines.

Wat heb je nodig?

De MBO entreeopleiding Assistent Bouw & Infra is ideaal wanneer je:

  • Nog geen vmbo- of mbo-diploma hebt
  • Minimaal 16 jaar bent
  • Heel graag wilt werken in de infra
Doorleren

Met je MBO entreeopleiding Assistent Bouw & Infra kun je doorstromen naar de opleidingen:

Locaties

De MBO entreeopleiding Bouw & Infra kun je volgen op onderstaande vestigingen:

SPG Midden Nederland (Bilthoven)
SPG Noord Holland (Heerhugowaard)

Maak kennis met ons

Kom kennismaken met SPG en vraag een kennismakingsgesprek aan.
Tijdens een gesprek leiden we je graag rond in de leerlingwerkplaats en bekijken we welke opleiding het beste bij je past.
Kennis maken

Inschrijven

Schrijf je in voor deze entreeopleiding

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.