KENNISMAKEN?
Kom langs voor gesprek.

Over deze opleiding

Wil jij graag de opleiding stratenmaker volgen en direct aan de slag gaan? Bij SPG zoeken wij doorlopend jongeren die werkend hun diploma willen halen. In Nederland hebben we ontzettend veel straten en trottoirs waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het is dus belangrijk dat deze door vakkundige specialisten worden aangelegd en onderhouden. 

Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om stratenmaker te worden? Dan is de opleiding stratenmaker echt iets voor jou!

SChrijf je nu meteen in!

Stratenmaker

Opleiding stratenmaker niveau 2 & 3

Wanneer je stratenmaker wilt worden begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen leg je nieuwe (sier)bestratingen aan, repareer je bestratingen en voer je onderhoud uit aan diverse bestratingen.

Het is belangrijk dat je van aanpakken houdt, gevoel voor maatvoering hebt, nauwkeurig en zelfstandig kunt werken en een goede lichamelijke conditie hebt.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot stratenmaker op niveau 3. Als stratenmaker stuur je een ploeg stratenmakers aan, organiseer je het dagelijkse werk van je ploeg, bewaak je de kwaliteit en voortgang, onderhoud je contacten met de uitvoerder en rapporteer je aan je opdrachtgever.

Straatmaker

Opleiding straatmaker niveau 2 & 3

Wanneer je straatmaker wilt worden begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen leg je nieuwe (sier)bestratingen aan, repareer je bestratingen en voer je onderhoud uit aan diverse bestratingen.

Het is belangrijk dat je van aanpakken houdt, gevoel voor maatvoering hebt, nauwkeurig en zelfstandig kunt werken en een goede lichamelijke conditie hebt.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Als straatmaker stuur je een ploeg straatmakers aan, organiseer je het dagelijkse werk van je ploeg, bewaak je de kwaliteit en voortgang, onderhoud je contacten met de uitvoerder en rapporteer je aan je opdrachtgever.

Over deze opleiding

Wil jij graag de opleiding straatmaker volgen en direct aan de slag gaan? Bij SPG zoeken wij doorlopend jongeren die werkend hun diploma willen halen. In Nederland hebben we ontzettend veel straten en trottoirs waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het is dus belangrijk dat deze door vakkundige specialisten worden aangelegd en onderhouden. 

Ben jij iemand die niet stil wil zitten, graag met zijn handen werkt en het leuk lijkt om straatmaker te worden? Dan is de opleiding straatmaker echt iets voor jou!

Wat wordt er van je verwacht?

Je leert graag verschillende materialen kennen en ermee werken. Je werkt graag met je handen en wilt iets moois afleveren. Je hebt inzicht, bent creatief en bent graag met je handen bezig. Als er iets tijdens het werk gebeurt waardoor je niet verder kan zoek jij, in overleg met jouw leidinggevende naar creatieve oplossingen. Je werkt nauwkeurig, zorgvuldig en volgens (veiligheids)voorschriften en procedures.

Je bent fysiek in goede conditie en kunt goed samenwerken met anderen. Je kunt onder tijdsdruk werken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Wat heb je nodig?
  • VMBO diploma
  • MBO entree-opleiding 

* Heb je geen diploma? Dan start je met de niveau 1 opleiding Bouw & Infra en stroom je door naar de MBO niveau 2 opleiding Opperman Bestratingen.

Doorleren

Met je MBO niveau 2/3 diploma Stratenmaker kun je doorstromen naar de opleidingen:

Locaties

De MBO opleiding Stratenmaker kun je volgen op onderstaande vestigingen:

SPG Midden Nederland (Bilthoven)
SPG Noord Holland (Heerhugowaard)

Maak kennis met ons

Kom kennismaken met SPG en vraag een kennismakingsgesprek aan.
Tijdens een gesprek leiden we je graag rond in de leerlingwerkplaats en bekijken we welke opleiding het beste bij je past.
Kennis maken

Inschrijven

Schrijf je in voor de opleiding stratenmaker

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.